2014-05-19 18:24:34• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb elismerés Bereinek

Újabb elismerést kapott hétfőn Berei Lénárd, a Sportklub/Erdődi Cetatea birkózója: ezúttal Szatmárnémeti polgármestere, Dorel Coica jutalmazta meg a valamivel több, mint egy héttel ezelőtt elért fantasztikus eredményért.

Amint arról beszámoltunk, a mindössze 16 éves sportoló május 10-11-én ezüstérmet szerzett a bulgáriai Szamokovban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. Ilyen fényes nemzetközi sikerben pedig évtizedek óta nem volt része a szatmári birkózósportnak.

Bereit néhány nappal a hazaérkezése után az Erdődi Polgármesteri Hivatal is díjazta, most pedig Dorel Coica külön gratulált a rendkívül szerény fiatal legénynek. Járt neki a szokásos érdemoklevél, valamint a megszokott 500 lejes támogatás.

Amint arra Tudor Barbul edző is felhívta a figyelmet, Lénárd mindössze 16 éves, így még egy éve van ebben a korosztályban. Sok munkával és kitartással, meg némi szerencsével akár fényesebb is lehet majd az az érem. „Ezek után remélem, felfigyelnek ránk, mert nagy hiba lenne, ha egy ilyen hatalmas tehetség elkallódna támogatás hiányában. Nekem meggyőződésem, hogy Berei megfelelő támogatással hat év múlva ott lehet az olimpián", jelentette ki korábban Barbul.

Berei legközelebb júliusban Szlovákiában, a szintén a kadett korosztály számára megrendezésre kerülő világbajnokságon bizonyíthat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: